Schadevergoeding inzittende na aanrijding

Schadevergoeding inzittendenBent u als inzittende betrokken geweest bij een aanrijding, waarbij u letselschade heeft opgelopen? Dan heeft u altijd recht op materiële en immateriële schadevergoeding. Voor de wet bent u als passagier een zogeheten ‘Schuldloze derde’, want uw letselschade is vrijwel nooit door uw schuld veroorzaakt. U was immers geen bestuurder van de auto, motor of bromfiets. Ofwel de bestuurder van het voertuig waarin of waarop u meereed ofwel de bestuurder van het andere voertuig, dat betrokken was bij de aanrijding, is aansprakelijk.

Wilt u als inzittende letselschade claimen? Laat u dan juridische bijstaan. Onze ervaren letselschadespecialisten nemen de zaak van A tot Z voor uit handen. In vrijwel alle gevallen helemaal gratis, want wij brengen onze kosten direct in rekening bij de aansprakelijke tegenpartij. Leuker kunnen we het niet maken, maar u wel verlossen van alle juridische zorgen. Ziet u dat wel zitten? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Bedrijfsregeling Schuldloze Derde

In Nederland wordt letselschade van inzittenden op basis van de Bedrijfsregeling Schuldloze Derde altijd volledig vergoed, welke partij er ook aansprakelijk is.

Is de bestuurder aansprakelijk voor het ongeval? Dan is deze verplicht om uw schade te vergoeden. Dit heeft geen persoonlijke gevolgen voor de betreffende bestuurder, aangezien zijn of haar wettelijke verplichte WA-verzekering deze schade dekt. Werd u aangereden door een ander voertuig? Dan geldt hetzelfde: ook deze bestuurder is verzekerd en verplicht uw letselschade te vergoeden.

Dus één van deze partijen moet uw schade vergoeden. Maar het kan soms lang duren voordat er juridische duidelijkheid bestaat over wie er aansprakelijk is. En dan kunt u de dupe worden van twee verzekeringsmaatschappijen die u van het kastje naar de muur sturen. Hiervoor heeft de Bedrijfsregeling Schuldloze Derde een oplossing bedacht: als inzittende, die letselschade heeft opgelopen na een aanrijding, ontvangt u schadevergoeding van de verzekeraar die u als eerste aansprakelijk stelt. U krijgt uw schade dus direct vergoed, welke partij er ook aansprakelijk blijkt te zijn. Simpel en effectief.

Uitzonderingen
Zoals altijd zijn er uitzonderingen op de regel, maar dan moet u het als inzittende wel bont hebben gemaakt. U ontvangt geen schadevergoeding als u:

  • geen autogordel of helm draagt
  • willens en wetens meerijdt met een beschonken bestuurder
  • moedwillig meerijdt met iemand zonder rijbewijs

Zelfs in deze situaties heeft u doorgaans als inzittende na een aanrijding recht op tenminste 50% schadevergoeding. Laat ons dus altijd voor u uitzoeken waar u recht op heeft!

Hoe succesvol schadevergoeding claimen als inzittende?

Een inzittende, die betrokken was bij een aanrijding, heeft altijd recht op schadevergoeding. Dat klinkt als een ‘kat in het bakkie’. Maar zo gemakkelijk is de realiteit helaas niet. Verzekeraars hebben nu eenmaal hun eigen werkwijze en interpretatie van de spelregels en die is niet altijd in uw voordeel. Bovendien beschikt u zelf waarschijnlijk niet over de juiste kennis om te kunnen beoordelen of de verzekeraar alle spelregels correct volgt.

Hoe kunt u toch succesvol de schadevergoeding claimen waar u recht op heeft? Door de hulp van ons letselschadebureau in te schakelen. Onze ervaren letselschadespecialisten kennen het klappen van de zweep en zorgen ervoor dat de verzekeraar de spelregels wel degelijk in acht neemt. Zo voorkomt u dat u de dupe wordt van oeverloze discussies en getouwtrek tussen twee verzekeringsmaatschappijen.

Als inzittende betrokken bij een aanrijding? Dan is rechtsbijstand gratis!

Goed nieuws voor u, want waarom zou u de ingewikkelde discussie met de verzekeraar(s) in uw eentje aangaan? U heeft wel wat beters te doen, bijvoorbeeld herstellen van uw letsel. Wees verstandig en laat ons het juridische werk doen, ook nog eens helemaal gratis. De aansprakelijke verzekeraar is namelijk verplicht om uw juridische kosten, ons honorarium, te vergoeden. Onze rekeningen sturen wij rechtstreeks naar de verzekeraar, u hoeft dus niets voor te schieten. Betaalt de verzekeraar onze kosten niet (volledig)? Dan is dat ons risico, niet het uwe.

Nog niet overtuigd? Als wij uw zaak in behandeling nemen, ontvangt u indien gewenst een schriftelijke garantie dat onze hulp volledig kosteloos is. Vervolgens dienen we, namens u, de aansprakelijkstelling in bij de (verzekeraar van de) tegenpartij, voeren de discussie met de verzekeraar én claimen de voor u een maximaal haalbare schadevergoeding. Wacht dus niet langer en neem snel contact met ons op. Ook voor een geheel vrijblijvend advies. Wij staan voor u klaar!

Goed om te weten!

  • Wij dragen het keurmerk van het Register Letselschade
  • Wij zijn ervaren specialisten op het gebied van letselschade
  • Wij voorzien u van kosteloos en vrijblijvend advies
  • Wij werken deskundig en snel
  • Wij claimen maximale schadevergoeding en regelen voor u een voorschot op deze schadevergoeding
  • We werken samen met diverse collega-specialisten
  • We nemen uitgebreid de tijd om slachtoffers te begeleiden en komen op huisbezoek